Skip to main content

IMPACT Masters

Als uitzendkantoor gespecialiseerd in technische, bouw en office talenten, helpt IMPACT dagelijks werkzoekenden bij het vinden van een geknipte job. Gezien de moeilijkheid om tegenwoordig vakspecialisten te vinden, is dit een enorme uitdaging. Toch gaan al onze medewerkers er elke dag opnieuw met vol enthousiasme tegenaan.

Hierdoor weten wij als geen ander dat het belangrijk is om ambitie en doorzettingsvermogen te tonen in alles wat je doet. Voor diegenen die willen uitblinken in hun talent, volstaat het hebben van wilskracht en ambitie echter niet. Elk talent heeft ook nood aan begeleiding en ondersteuning zodat het maximaal kan ontwikkelen.

Deze ondersteuning biedt IMPACT nu ook aan jonge talentvolle sporters die ervan dromen om ooit de top te bereiken. De weg naar de top is vaak niet alleen mentaal en fysisch zwaar, maar vraagt ook de nodige financiële inspanningen van de ouders. Daarenboven hebben deze jonge sporters geen enkele garantie dat hun carrière succesvol zal zijn.

Door hen financiële steun te bieden, wil IMPACT een aantal jonge Belgische talenten de kans bieden om hun ambities waar te maken binnen het sportdomein waarin ze actief zijn. Zo kunnen ze genieten van de meest optimale sportieve begeleiding en krijgen ze de kans om aanwezig zijn op binnen- en buitenlandse tornooien, waar ze zich kunnen meten met de besten.

Bij IMPACT hopen we ook dat onze sportbeloftes andere jonge sporters inspireren om ook vol ambitie hun eigen talenten te ontdekken en hun dromen na te jagen.

Wil jij ook jouw talenten ontdekken? Ga dan op eigen talentenjacht dankzij dit artikel.

Geselecteerde sporters

Onderstaande sporters ontvangen momenteel financiële steun van IMPACT:

Alessio
Tennisser

IMPACT Master Alessio Basile is 14 jaar en de onbetwiste nummer een binnen zijn leeftijdscategorie. Zijn klassement B-2/6 zal ongetwijfeld heel wat leeftijdsgenoten jaloers maken. Bovendien is hij internationaal actief én werd hij in 2014 Belgisch kampioen in de categorie U11.

Voorbestemd om te tennissen

Alessio begon niet toevallig te tennissen toen hij 4 jaar was. Zijn mama en papa zijn allebei tenniscoach in Park Tennis Klub Vilvoorde. Ze namen hem vaak mee en zo kreeg Alessio al snel de smaak te pakken. Hij was dus voorbestemd om op een tenniscourt te staan.

Drie grote troeven

Zijn agressieve spel in combinatie met harde slagen vanaf de baseline, zijn netspel en zijn backhand langs de lijn zijn Alessio’s grootste troeven. Op mentaal en verdedigend vlak wil hij graag nog stappen vooruit zetten. Dit seizoen wil hij vooral veel ervaring opdoen in de Heren 1-toernooien in België en goede resultaten halen in U14 ‘Tennis Europe’. Een doelstelling die hem moet toelaten om volgend jaar ITF U18 te spelen. Als zijn drukke tennisagenda het toelaat, speelt Alessio graag piano en voetbal.

Chrystal
Tennisser

De 10-jarige Chrystal Lopez – klassement C30/3 – is onze jongste IMPACT Master en staat in de top 3 van haar leeftijdscategorie.

Hoe het begon

Chrystals zus en papa motiveerden haar om te starten met tennis. Ze was nog maar 3 jaar toen ze voor het eerst een racket vastnam. Haar familieleden zijn haar grootste en trouwste supporters. Sinds enkele jaren maakt Chrystal deel uit van het Kids Development Team. Dit initiatief van de Vlaamse Tennisfederatie helpt jonge tennisspelers van 7 tot 12 jaar om hun talent te ontdekken en ontplooien. En talent heeft Chrystal! Geïnspireerd door haar tennisidool Rafael Nadal werd ze vorig seizoen kampioen van Vlaams-Brabant, speelde ze de finale van het kampioenschap van Vlaanderen én behaalde ze een plaats in de interclubfinale binnen de categorie U9/1.

Sterke winnaarsmentaliteit

Chrystal heeft een duidelijk doel: ze wil blijven verbeteren en zo veel mogelijk toernooien winnen. Haar sterke winnaarsmentaliteit is haar grootste troef. Voor Chrystal is de wedstrijd niet afgelopen tot het allerlaatste punt gespeeld is. In haar vrije tijd speelt Chrystal voetbal of gaat ze joggen. Ze doet ook aan hapkido, een Koreaanse zelfverdedigingskunst. Deze jongedame kan dus ook naast het tenniscourt haar mannetje staan.  

Mats
Tennisser

Mats Herremans, een 14-jarige tennisspeler met klassement B-2/6 heeft op zijn jonge leeftijd al heel wat tennissuccessen geboekt.

Jong begonnen

Mats begon te tennissen toen hij amper 4 jaar was. Zijn papa moedigde hem aan om met de sport te starten. En de keuze voor tennis bleek terecht! Want in 2017 werd deze fan van Dennis Shapovalov, de jongste tennisser ooit in de top 100, Belgisch kampioen in de categorie U13.

Heel veel wilskracht

Mats is zeer tevreden over zijn opslagreturn maar vindt dat zijn forehand nog meer snelheid moet krijgen. Hij is gedreven en heeft heel veel wilskracht. Een eigenschap die hem helpt om zijn doelen te bereiken. Zijn grootste fan is zijn peter. Mats hoopt dat die hem naar een klassement B15/1 en top 100 in Europa supportert, want dat is zijn streefdoel voor dit seizoen.

Stan
Tennisser

 

De 17-jarige IMPACT Master Stan Devriese is van jongs af aan al een fervent tennisser. Toen hij in een rolstoel belandde twijfelde hij dan ook niet om te starten met rolstoeltennis. Intussen is hij internationaal actief, maar zijn ambities reiken nog verder.

Een echt tennisgezin

Stan speelt al tennis zolang hij zich kan herinneren. Die keuze lag voor de hand, want hij wou zelf graag tennissen én zijn ouders en broer speelden al tennis… Een echt tennisgezin dus. Wie zijn grootste supporter is kan hij niet kiezen, want daarvoor komen zowel zijn ouders, vriendin, goede vriend als grootouders in aanmerking. Over zijn grootste tennisvoorbeeld bestaat er daarentegen geen twijfel: hoewel hij zich als klein jongetje spiegelde aan Rafael Nadal en zijn uitzwaai van hem leende, is zijn grote voorbeeld van het moment Roger Federer.

Sterke forehand

Voor de wedstrijd doet het Stan deugd om muziek te luisteren, zo kan hij gefocust aan de match beginnen. Op de courts kan hij vooral rekenen op zijn sterke forehand en mentale weerbaarheid. Wat zijn backhand betreft, vindt hij dat er nog ruimte is voor verbetering. Naast het terrein probeert hij vooral van het leven te genieten en dat is natuurlijk heel belangrijk voor een jongeman met grootse ambities. Dit seizoen zou hij immers graag een plaatsje in de top 10 van de wereldranglijst bij de junioren veroveren.

Werken bij
IMPACT?

Onze interne jobs

Niet de job gevonden die je zoekt?

Solliciteer spontaan